Hideg napokon melegen, nyárias őszi napokon behűtve kínáld a fahéjas-tejszínes szilvalevest!
Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg.
* 8 dl víz
* 2 dl tejszín
* 3 evőkanál cukor
* 0.5 teáskanál fahéj
* 0.5 teáskanál szegfűszeg
* 0.5 rúd vanília
* 1 evőkanál vaníliás pudingpor
* 1 teáskanál citromlé
* citromhéj
Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával.
Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg.
Hozzávalók:
* 60 dkg szilva* 8 dl víz
* 2 dl tejszín
* 3 evőkanál cukor
* 0.5 teáskanál fahéj
* 0.5 teáskanál szegfűszeg
* 0.5 rúd vanília
* 1 evőkanál vaníliás pudingpor
* 1 teáskanál citromlé
* citromhéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a cukrot, fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarúd kikapart belsejét. Öntsd fel a vízzel.Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával.
0 Megjegyzések