A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, szilvás kelt pite: a tésztája pillekönnyű

Ha van otthon szilva, ne gondolkodj sokáig, hogy milyen sütibe használd fel! A könnyű kelt pite ellenállhatatlan lesz tőle.

A különféle gyümölcsös, tepsis sütik már dédanyáink korában is nagy kedvencnek számítottak. Most érdemes szilvával elkészíteni. Ez a tészta galuskaszerű állagú lesz, így még nyújtani sem kell. Ha zsírral készíted, még puhább végeredményt kapsz. A fahéjat nehogy kihagyd belőle!

Hozzávalók:

* 50 dkg liszt
* 6 dkg zsír
* 3.5 dl tej
* 2 db nagy tojás
* 2 evőkanál cukor
* 2 dkg élesztő
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csipet só
* 50 dkg szilva
* 2 evőkanál cukor
* 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztához langyosítsd meg a tejet, és egy decibe szórj egy teáskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg körülbelül 10 perc alatt felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, öntsd hozzá a megkelt élesztőt, a maradék langyos tejet, add hozzá a cukrot, a zsírt, a tojást, a sót és a fahéjat. Fakanállal dolgozd össze, galuskaszerű tésztát kell kapnod. Akkor jó, ha hólyagos.

Fedd le konyharuhával, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt. Közben a szilvákat alaposan mosd meg, és felezd el. Szórd meg fahéjjal és cukorral. Pihentetés után fakanállal vagy dagasztókarral dolgozd át ismét a tésztát, és egyengesd zsiradékkal kikent, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a szilvát, és keleszd még 30 percig. Ezt követően 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Hagyd a sütit a tepsiben pihenni, majd fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések