Ez az egyik legjobb és legpraktikusabb tésztarecept, amelynek elkészítése 25 percet vesz igénybe, és csupán egy edényre van szükséged hozzá.
Ez a fogás nagyon egyszerű, hisz a tészta és a feltét egyszerre, egy edényben készül, így nem is nagyon van utána mosogatnivaló. Dobd fel kicsit, használj színes tésztákat! Ezek legtöbbször zöldségpürével készülnek, és mindenféle színben pompáznak. A csirkétől csak laktatóbb lesz a fogás.
* 30 dkg tészta
* 15 dkg gomba
* 5 dkg sajt
* 1 fej vöröshagyma
* 1 l víz
* 1.5 dl fehérbor
* 4 dl tejszín
* 1 bögre borsó
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
A hagymát aprítsd fel, és a maradék zsiradékon dinszteld meg. Néha kevergesd meg. Tedd vissza a csirkét az edénybe, add hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, a borsót. Öntsd hozzá a vizet, a bort, tedd hozzá a tésztát, és közepes lángon, fedő nélkül párold puhára 15 perc alatt. Közben óvatosan keverd meg a tésztát, nehogy összeragadjon. Amikor már minden puha, és a főzőlétől elég szószos, öntsd hozzá a tejszínt, és forrón, sajttal megszórva kínáld.
Ez a fogás nagyon egyszerű, hisz a tészta és a feltét egyszerre, egy edényben készül, így nem is nagyon van utána mosogatnivaló. Dobd fel kicsit, használj színes tésztákat! Ezek legtöbbször zöldségpürével készülnek, és mindenféle színben pompáznak. A csirkétől csak laktatóbb lesz a fogás.
Hozzávalók:
* 60 dkg csirkemell* 30 dkg tészta
* 15 dkg gomba
* 5 dkg sajt
* 1 fej vöröshagyma
* 1 l víz
* 1.5 dl fehérbor
* 4 dl tejszín
* 1 bögre borsó
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts két evőkanál olívaolajat, és rakd bele a húst. Ízesítsd sóval, borssal, és süsd addig, amíg elkezd pirulni, majd vedd ki az edényből a csirkemellet.A hagymát aprítsd fel, és a maradék zsiradékon dinszteld meg. Néha kevergesd meg. Tedd vissza a csirkét az edénybe, add hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, a borsót. Öntsd hozzá a vizet, a bort, tedd hozzá a tésztát, és közepes lángon, fedő nélkül párold puhára 15 perc alatt. Közben óvatosan keverd meg a tésztát, nehogy összeragadjon. Amikor már minden puha, és a főzőlétől elég szószos, öntsd hozzá a tejszínt, és forrón, sajttal megszórva kínáld.
0 Megjegyzések