A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatásban maradhat egy Cibakházán fosztogató fiatal férfi


A Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy 18 évét már betöltött cibakházi fiatalember letartóztatásának meghosszabbítására kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. május közepétől augusztusi őrizetbe vételéig többnyire Cibakháza környéki hétvégi házakat, lakatlan ingatlanokat fosztogatott, ahonnan horgászfelszereléseket, gázpalackokat, kerti szerszámokat tulajdonított el. 2020. májusában az egyik helyről még 5 darab tyúkot is ellopott. A nyomozó hatóság a terheltet összesen 9 vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.


Az ügyészség korábban már indítványozta a fiatal gyanúsított letartóztatását, amelyet a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája 2020. augusztus 19. napján elrendelt egy hónapra. A gyanúsított még fiatalkorúként javítóintézeti nevelésben volt, ahonnan 2020. februárban ideiglenesen elbocsátották. A jelen eljárás tárgyát képező cselekményeket az ideiglenes elbocsátás hatálya alatt, a megalapozott gyanú szerint immár felnőttkorúként követte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tartsa fenn a gyanúsított letartóztatását a szökés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések