A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi kutyatámadás: negyedmilliót fizet az eb gazdája az áldozatnak


A Balassagyarmati Járási Ügyészség jóvátétellel eredményesen záruló közvetítői eljárás után megszüntette a büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, akinek a kutyája a nyitva hagyott kertkapun kiszökve megtámadott és súlyosan megsebesített egy arra járó nőt.


A férfi tavaly augusztus 28-án gépkocsijával készült beállni az udvarára, amikor a nyitott kapun kutyája kiszökött, a járdán egy éppen arra sétáló nőt megtámadott és megharapta a bal lábszárát. A nő a harapás következtében súlyos, zúzódással és bevérzéssel járó sérülést szenvedett, melyet a későbbiek során meg is kellett műteni.


A tulajdonos tisztában volt azzal, hogy a kutyája harapós természetű és agresszív, mégsem gondoskodott arról, hogy az állat az utcára ne juthasson ki. Ellene súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás, melyben kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte és kérte a közvetítői eljárás lefolytatását.


Ehhez a sértett is hozzájárult, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek során a gyanúsított bocsánatot kért, elismerte felelősségét és sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, emellett a megállapodásuk szerint 250.000 forint jóvátételt is fizetett a nőnek az elszenvedett traumáért.


A közvetítői eljárás így eredménnyel járt: a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, tevékeny megbánást tanúsított, ezzel büntethetősége megszűnt.


A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben megszüntette, a sértett kára így vádemelés nélkül megtérült; a mediáció emellett a bíróság tehermentesítését is szolgálta, mivel így nem kellett büntetőpert lefolytatni az ügyben.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések