Hirdessen itt

Indítványozták egy karcagi férfi letartóztatását, segítségnyújtás elmulasztás miatt

 


A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy karcagi férfi letartóztatását, segítségnyújtás elmulasztásának veszélyhelyzetet előidéző bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – adta hírül a megyei főügyészség.


Az indítvány szerint a gyanúsított 2020. szeptember 12-én késő délután az általa vezetett autóval egy karcagi kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a védett úton kerékpárral közlekedő hölgynek, és emiatt őt elütötte. A nő súlyos, csonttörésekkel járó sérüléséket szenvedett. A sofőr a balesetet észlelte, de segítségadás nélkül tovább hajtott.


A gyanúsított vezetői engedéllyel nem rendelkezett és vele szemben az elmúlt két évben több ízben kellett közlekedési szabálysértés miatt intézkedni. Az ügyész szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás egyik feltétele, a bűnismétlés veszélye fennállt a büntetett előélete és a közlekedési szabálysértési eljárásokra figyelemmel. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója azonban nem osztotta az ügyész álláspontját és nem rendelte el a gyanúsított letartóztatását.


A bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított a bűncselekményt elismerte, illetve arra a következtetésre jutott, hogy bírói kényszerintézkedés alkalmazása vele szemben nem indokolt. A bíróság döntése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így a kényszerintézkedés kérdésében másodfokon a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni. Felmerült az is, hogy a gyanúsított a cselekmény idején utasként olyan személyt szállított, aki hatósági házi karatén hatálya alatt áll. Ennek vizsgálata folyamatban van.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések