Ne mindig édes palacsintát süss! A sós is lehet fantasztikus, rántva pedig ínyenc főfogásként is kínálhatod.
Ha a palacsintát szereted, muszáj rántva is kipróbálnod, bár kicsit macerás az elkészítése, de megéri. A tölteléket akár maradék húsból is elkészítheted, ha az nincs, akkor pedig villámgyorsan összedobhatod. A laktató és különleges rántott palacsinta bármilyen alkalomra kiváló.
* 20 dkg liszt
* 2 db tojás
* 2 dl tej
* 2 dl szénsavas víz
* 2 evőkanál étolaj
* 1 csipet só
A töltelékhez
* 20 dkg csirkemell
* 10 dkg sajt
* 2 dl tejföl
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
A panírhoz
* 15 dkg liszt
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* olaj a sütéshez
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd be ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, és pirítsd meg pár perc alatt.
A palacsintákra halmozz a töltelékből, rakj rá tejfölt, és szórd meg sajttal. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Ha a palacsintát szereted, muszáj rántva is kipróbálnod, bár kicsit macerás az elkészítése, de megéri. A tölteléket akár maradék húsból is elkészítheted, ha az nincs, akkor pedig villámgyorsan összedobhatod. A laktató és különleges rántott palacsinta bármilyen alkalomra kiváló.
Hozzávalók:
A palacsintához* 20 dkg liszt
* 2 db tojás
* 2 dl tej
* 2 dl szénsavas víz
* 2 evőkanál étolaj
* 1 csipet só
A töltelékhez
* 20 dkg csirkemell
* 10 dkg sajt
* 2 dl tejföl
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
A panírhoz
* 15 dkg liszt
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A palacsintához keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, majd részletekben add hozzá a szénsavas vizet. Dolgozd simára, és tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetés után öntsd hozzá az olajat, és süsd ki a palacsintákat.A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd be ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, és pirítsd meg pár perc alatt.
A palacsintákra halmozz a töltelékből, rakj rá tejfölt, és szórd meg sajttal. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések