A házias piskóta kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthető, kétféle gyümölccsel pedig garantált a siker.
Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik.
* 20 dkg cukor
* 10 dkg szeder
* 4 db tojás
* 2 db alma
* 1 dl víz
* 1 dl olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik.
Hozzávalók 16 szelethez:
* 20 dkg liszt* 20 dkg cukor
* 10 dkg szeder
* 4 db tojás
* 2 db alma
* 1 dl víz
* 1 dl olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, jól dolgozd össze, majd felválta forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd csomómentesre a tésztát.Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések