Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű almás-szedres piskóta: ez a titka, hogy szép magasra feljöjjön

A házias piskóta kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthető, kétféle gyümölccsel pedig garantált a siker.

Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik.

Hozzávalók 16 szelethez:

* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 10 dkg szeder
* 4 db tojás
* 2 db alma
* 1 dl víz
* 1 dl olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, jól dolgozd össze, majd felválta forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd csomómentesre a tésztát.

Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések