Ez nem a megszokott amerikai palacsinta, a puha, üde tésztát érdemes citrommal és mákkal megbolondítva is kipróbálni.
Ha szereted a citromos-mákos sütiket, akkor ezért a palacsintáért is odaleszel. A könnyed tésztát a roppanós mákszemek teszik különlegessé. Az amerikaiak ezt is reggelire készítik, de desszertként sem fog csalódást okozni. Juharsziruppal vagy mézzel kínáld.
* 1.25 bögre tej
* 0.25 bögre cukor
* 0.25 bögre mák
* 2 evőkanál vaj
* 2 db tojás
* 3 teáskanál citromlé
* 2 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 teáskanál sütőpor
* 0.5 teáskanál szódabikarbóna
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Forgasd össze a lisztes keverékkel, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig a tésztát. Sütés előtt keverd át, és kevés olajon süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
Ha szereted a citromos-mákos sütiket, akkor ezért a palacsintáért is odaleszel. A könnyed tésztát a roppanós mákszemek teszik különlegessé. Az amerikaiak ezt is reggelire készítik, de desszertként sem fog csalódást okozni. Juharsziruppal vagy mézzel kínáld.
Hozzávalók:
* 2 bögre liszt* 1.25 bögre tej
* 0.25 bögre cukor
* 0.25 bögre mák
* 2 evőkanál vaj
* 2 db tojás
* 3 teáskanál citromlé
* 2 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 teáskanál sütőpor
* 0.5 teáskanál szódabikarbóna
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mákot és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tojást a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat.Forgasd össze a lisztes keverékkel, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig a tésztát. Sütés előtt keverd át, és kevés olajon süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
0 Megjegyzések