A bazsalikomos sült paradicsom köretnek ugyanolyan kiváló, mint tésztára feltétnek, vagy akár kenyérre.
Ha beleharapsz az édes, fűszeres sült paradicsomba, garantáltan bele is szeretsz. Sokoldalúan felhasználhatod, és a világ egyik legegyszerűbb étele. Szinte bármilyen paradicsomból elkészítheted, de a húsosabbak még jobbak. Sőt, érdemes a pirosak mellé sárgákat is tenni a tepsibe. Fontos továbbá, hogy jó minőségű olajat használj!
Hozzávalók:
1 kg paradicsom
6 evőkanál olívaolaj
2 ág bazsalikom
2 ág kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mosd meg, és vágd félbe, majd rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele a paradicsomokat. Rakd rájuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a paradicsom megpuhul, és jó illatos lesz. Tálaláskor még friss bazsalikomlevelekkel is megszórhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések