A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi sült paradicsom fűszeres olívaolajjal, bazsalikommal: csak a tepsibe kell tenni


A bazsalikomos sült paradicsom köretnek ugyanolyan kiváló, mint tésztára feltétnek, vagy akár kenyérre.

Ha beleharapsz az édes, fűszeres sült paradicsomba, garantáltan bele is szeretsz. Sokoldalúan felhasználhatod, és a világ egyik legegyszerűbb étele. Szinte bármilyen paradicsomból elkészítheted, de a húsosabbak még jobbak. Sőt, érdemes a pirosak mellé sárgákat is tenni a tepsibe. Fontos továbbá, hogy jó minőségű olajat használj!  

Hozzávalók:

    1 kg paradicsom
    6 evőkanál olívaolaj
    2 ág bazsalikom
    2 ág kakukkfű
    3 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és vágd félbe, majd rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele a paradicsomokat. Rakd rájuk a kakukkfüvet, a bazsalikomot, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a paradicsom megpuhul, és jó illatos lesz. Tálaláskor még friss bazsalikomlevelekkel is megszórhatod. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések