A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fólia alatt sült, kakukkfüves csirkecomb jó fokhagymásan és ropogósan

A pénztárcabarát csirkecomb hálás alapanyag, és akár még a körettel együtt is sütheted.

A csirkecomb az egyik legkönnyebben elkészíthető szárnyas fogás, ami nem szárad ki olyan könnyen, mint a csirkemell, a bőre pedig ropogósra sül. Ha krumplival együtt rakod a tepsibe, a zöldség átveszi a fűszerek ízét, és még finomabb lesz. Fóliázd le, hogy szaftosabb húst tegyél az asztalra. Csak 10 perc, amíg összekészíted, a munka nagy részét pedig a sütő elvégzi.

Hozzávalók:

* 6 db csirkecomb
* 60 dkg krumpli
* 3 ág kakukkfű
* 6 gerezd fokhagyma
* 1.5 dl fehér bor
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, majd sózd és borsozd be. Lefedve pihentesd a húst egy-két órát a hűtőben.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a feldarabolt krumplit, a fokhagymákat, a csirkecombokat. Rakj a húsra kakukkfüvet, és locsold meg borral. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor a combok már puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. Sütés közben a combokat locsolgasd, és forgasd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések