A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas, szilvás morzsasüti: langyosan, fagyival tálalva a legjobb

A roppanós morzsaréteg és az alatta megbújó fűszeres szilva együtt fantasztikusak. Édesszájúaknak kihagyhatatlan süti.

Ha nem vagy gyakorlott pitekészítő, az angolok morzsasütijével akkor is bátran próbálkozhatsz. Ez a tészta is omlós, vajas, édes, csak nem kell pihentetni, nyújtani. Különlegessége, hogy a süti aljára kerül a gyümölcs. Érdemes a szilvát fűszerekkel megbolondítani. A morzsasüti langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyi is jár hozzá.

Hozzávalók:

A tésztához
* 28 dkg liszt
* 18 dkg vaj
* 16 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez
* 60 dkg szilva
* 3 evőkanál cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

A szilvát mosd meg jó alaposan, magozd ki, szórd meg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és pihentesd egy tálban addig, amíg összeállítod a tésztát.

Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és reszeld hozzá a hideg vajat. Morzsold össze a tésztát. Akkor jó, ha darabos marad.

A gyümölcsös réteget rakd egy sütőtál aljába, majd szórd rá a morzsát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a gyümölcsös réteg pedig puhára párolódik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések