Hirdessen itt

Pihe-puha áfonyás muffin roppanós fehércsoki-darabokkal: 30 perc, és kész

Sok áfonya, roppanó csokidarabok, édes, könnyű tészta. Valaki ellen tudna neki állni?

Nem véletlenül a muffin az egyik legnépszerűbb süti: amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Áfonyával megbolondítva is isteni. Fokozd az élvezetet fehér csokival! A joghurttól finomabb és puhább lesz a tészta, aminek édességét a fanyar gyümölcs remekül ellensúlyozza.

Hozzávalók:

* 22 dkg liszt
* 22 dkg joghurt
* 20 dkg áfonya
* 15 dkg cukor
* 10 dkg fehér csoki
* 2 db tojás
* 1 dl olaj
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal. A tojást üsd egy másik edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, és habosítsd. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd forgasd bele a lisztes keveréket, végül pedig az apróra vágott fehér csokit és az áfonyát.

A csomómentes tésztát egyengesd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a tészta jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld! Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések