Sok áfonya, roppanó csokidarabok, édes, könnyű tészta. Valaki ellen tudna neki állni?
Nem véletlenül a muffin az egyik legnépszerűbb süti: amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Áfonyával megbolondítva is isteni. Fokozd az élvezetet fehér csokival! A joghurttól finomabb és puhább lesz a tészta, aminek édességét a fanyar gyümölcs remekül ellensúlyozza.
* 22 dkg joghurt
* 20 dkg áfonya
* 15 dkg cukor
* 10 dkg fehér csoki
* 2 db tojás
* 1 dl olaj
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
A csomómentes tésztát egyengesd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a tészta jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld! Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.
Nem véletlenül a muffin az egyik legnépszerűbb süti: amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Áfonyával megbolondítva is isteni. Fokozd az élvezetet fehér csokival! A joghurttól finomabb és puhább lesz a tészta, aminek édességét a fanyar gyümölcs remekül ellensúlyozza.
Hozzávalók:
* 22 dkg liszt* 22 dkg joghurt
* 20 dkg áfonya
* 15 dkg cukor
* 10 dkg fehér csoki
* 2 db tojás
* 1 dl olaj
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sütőporral és a fahéjjal. A tojást üsd egy másik edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, és habosítsd. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd forgasd bele a lisztes keveréket, végül pedig az apróra vágott fehér csokit és az áfonyát.A csomómentes tésztát egyengesd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a tészta jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld! Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések