A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődött az okos közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán


A Modern városok program keretében, csaknem 1,8 milliárd forintból elkezdődött az okos közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán.

Borbola István polgármesteri biztos hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, a 2021. május elejéig tartó programban 6874 új lámpatestet és tíz térfigyelő kamerát szerelnek fel, 41 új wifi-pontot alakítanak ki, elhelyeznek 9 digitális információs úgynevezett totemoszlopot, 11 környezeti (por, hőmérséklet, szén-dioxid, páratartalom és zajszint mérésére alkalmas) szenzort, továbbá a közlekedési és parkolási rendszer számára forgalommérésre is alkalmas szenzorokat telepítenek.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester közölte, a békési megyeszékhely komplex energetikai programjára 18 milliárd forintot szánnak, a projektben napelemparkot és villamosenergia-tárolót is magában foglaló okos hálózati rendszer, intelligens közlekedésvezérlő, egy geotermikus kaszkádrendszer és épületenergetikai fejlesztések is benne vannak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések