A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Bizottság cselekvési tervet mutatott be a vámunió megerősítésére


Az Európai Bizottság a vámunió megerősítésére irányuló új cselekvési terve javítana a kockázatkezelés, az e-kereskedelem kezelése, illetve a vámhatóságok egységes fellépése területén - közölte Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos az uniós vámhatóságok szerepét növelő cselekvési terv bemutatásakor, hétfőn.

Gentiloni online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az unió vámügyi intézéseinek hatékonyabbá tétele érdekében az Európai Bizottság mindenekelőtt javítani kívánja az adatok és az adatelemzés vámügyi célú elérhetőségét és felhasználását.

Erősíteni kívánja a pénzforgalmi szolgáltatók és az online értékesítési platformok kötelezettségeit az e-kereskedelmen keresztüli vám- és adócsalás elleni küzdelem támogatása érdekében. A terv megvalósulása esetén a jogszerűen működő vállalkozások egyszerűen, egy külön portálon keresztül végezhetik majd el a határátlépési formalitásokat. Ezen felül lehetőséget biztosít az információk együttműködésen alapuló feldolgozására, megosztására és cseréjére, valamint a vámhatóságok szempontjából a jobb kockázatértékelésre.

A cselekvési terv emellett korszerű és megbízható vámellenőrzési berendezések bevezetésének részleteit tartalmazza, illetve javaslatot tesz egy, a tagállamok és a vállalkozások képviselőiből álló új vitacsoport felállítására, amely a jövőbeli válságokra és kihívásokra segít majd felkészülni - tette hozzá Gentiloni.

Az Európai Unió vámuniója vámügyi szempontból egységes, közös szabályok alapján működik. Az uniós vámszabályok egysége által hozzájárul a tiltott és veszélyes áruk behozatali tilalmának érvényesítéséhez, megkönnyíti az unió és a világ többi része közötti kereskedelmet, valamint bevételeket biztosít az uniós költségvetés számára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések