Csirkés lecsó tésztával tálalva: laktató, szaftos és kiadós

A lecsó csirkével és tésztával kiadós ebéd, amihez akár a hétvégi maradék húst is felhasználhatod.

A hagyományos lecsós húsra is ráfér néha, hogy megújítsd egy kicsit! Akár a körettel is variálhatsz. Tésztával jó laktató, ráadásul a fűszeres csirkemell gyorsan megsül. Ha durumlisztből főzöd a tésztát, nem kell hozzá olaj, és leöblíteni sem szükséges.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg csirkemell
* 30 dkg spagetti
* 4 db paprika
* 4 evőkanál paradicsomszósz
* 3 db paradicsom
* 2 db vöröshagyma
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban rakj fel főni három liter vizet. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd al dante állagúra körülbelül nyolc perc alatt. Ha már nem kemény, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le.

A húst öblítsd le, vágd kis darabokra, és fűszerezd sóval, borssal. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel ízlés szerint. Kevés olajon pirítsd meg a húst, majd szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra mehet a hagyma, a paprika és a paradicsom. Szórj hozzá sót, borsot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és párold puhára a zöldségeket körülbelül 30 perc alatt. A végén keverd hozzá a húst, és a spagettivel együtt kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések