A hagymás, répás zellerkrémleves kiváló nyitánya egy többfogásos étkezésnek, de önmagában kitűnő vacsora is lehet.
Lassan jönnek a hűvösebb esték, amikor kifejezetten jólesik a meleg vacsora. Ez a zellerkrémleves nem a teljesen megszokott: tele van zöldségekkel. A hagyma és a sárgarépa édeskéssé, izgalmassá teszi, a tejszíntől finom selymes lesz, zöldfűszerrel pedig tovább gazdagíthatod a fogást. Krutonnal vagy levesgyönggyel, esetleg ropogós dióval kínáld.
* 2 db sárgarépa
* 0.5 db póréhagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 db leveskocka
* 1 dl tejszín
* só
* bors
* zöldfűszerek
Húzd le a tűzről, majd pépesítsd botmixerrel, és öntsd hozzá a tejszínt. Főzd össze pár perc alatt. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel megszórva kínáld.
Lassan jönnek a hűvösebb esték, amikor kifejezetten jólesik a meleg vacsora. Ez a zellerkrémleves nem a teljesen megszokott: tele van zöldségekkel. A hagyma és a sárgarépa édeskéssé, izgalmassá teszi, a tejszíntől finom selymes lesz, zöldfűszerrel pedig tovább gazdagíthatod a fogást. Krutonnal vagy levesgyönggyel, esetleg ropogós dióval kínáld.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 db zeller* 2 db sárgarépa
* 0.5 db póréhagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 db leveskocka
* 1 dl tejszín
* só
* bors
* zöldfűszerek
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A póréhagymát dinszteld meg az olajon, rakd rá a zellert és a répákat, majd kevergetve süsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 15-20 perc alatt.Húzd le a tűzről, majd pépesítsd botmixerrel, és öntsd hozzá a tejszínt. Főzd össze pár perc alatt. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel megszórva kínáld.
0 Megjegyzések