A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, darabos, házi szederlekvár: így nem kell bele tartósítószer

Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.

Jó, ha lesz télen zamatos szederlekvár is a polcodon. Most még eltehetsz néhány üveg lekvárt a mennyei gyümölcsből. Kiváló palacsintába, sütibe, édes tésztákra. Ezt a lekvárt akár azok is elkészíthetik, akik még soha nem tettek el lekvárt, hisz nem lehet elhibázni. Ha tiszta környezetben dolgozol, sterilizálod mikróban vagy mosogatógépben az üveget, tartósítószer sem kell.

Hozzávalók:

* 2 kg szeder
* 1.2 kg cukor
* 2 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A szedret alaposan mosd meg, rakd egy tálba, és keverd össze a cukorral. Kicsit törd össze, majd tedd legalább egy éjszakára a hűtőbe. Másnap rakd át egy lábosba, és rotyogtasd addig, amíg elfő a habja. Ez körülbelül 15-20 perc. Közben  fakanállal nyomogasd szét a gyümölcsöket. Ha nem szeretnéd darabosra, botmixerrel pépesítheted. Add hozzá a dzsemfixet, és főzd még öt percig. Kanalazd a lekvárt sterilizált üvegekbe, zárd le celofánnal, és csavard rá a tetőt. Tedd száraz dunsztba, azaz csavard plédbe, és hagyd kihűlni egy-két nap alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések