A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az LMP új társelnöke ígéri: 2022-ben abszolút többségük lesz

Kanász-Nagy Máté sem mondott semmi újat, csak folytatta az ellenzék előrehozott győzelmi kommunikációját: az abszolút többség meglesz, a kormány leváltható, csak közös program kell. Ilyen azonban még nincs, vagy legalábbis az érintettek nem tudják, hogy melyik partner elképzelése fogja dominálni az alkut. Ha egyáltalán lesz.

Most ez a történelmi helyzet, a kérdés eldőlt: a kormányváltás érdekében az elkövetkező másfél-két évre az ellenzéki összefogás fog működni. Az önkormányzati választás bebizonyította, hogy minden szereplőre szükség van-mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP nemrégiben megválasztott társelnöke az Azonnalinak arról, hogy van-e jövője az ellenzéki “összefogósdinak”. Ugyanakkor arról, hogy az összefogás- amit véleménye szerint a választók támogatni fognak- az elképzelt kormányváltás után is együtt marad-e, már nem fejtette ki a politikus.

A kormányváltásról azonban igencsak részletes fantáziát komponált a friss pártelnök, úgy fogalmazott:

2022-ben együtt indulunk, de az együttműködés technikai dolog a választók szempontjából. Akkor lesz kormányváltás, ha abbahagyjuk a tökölődést a pozíciókról, és ezeket egymás közt lerendezzük.

Mindenesetre az LMP-nél láthatóan tanultak az ellenzék eddigi fiaskóiból, Kanász-Nagy ugyanis megjegyezte, nem lehet egyszerűen a kormány elleni uszítással választást nyerni. Mint fogalmazott,

ha annyit mondunk, hogy „ne Orbán Viktor legyen”, az nem fogja leváltani a kormányt.

A közös program azonban továbbra is legfeljebb egy nagy kérdőjel. Kanász-Nagy viszont a lapnak állítja, a láthatatlan támogatottságú LMP ragaszkodni fog egyes program elemekhez. Ilyen a zöldpolitikai kérdések mellett a Paks2 projekt és a Budapest-Belgrád vasútvonal leállítása, egy állami bérlakásrendszer elindítása, a tandíjmentes felsőoktatás.

ELLENZÉKI VÁGYÁLMOK: ABSZOLÚT TÖBBSÉG AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN

Kanász-Nagy egészen elképesztő víziót vázolt fel az Azonnalinak kifejtve, bizonyos “kulcsszereplői a NER-nek” eltávolításra kerülnek a közéletből. Ehhez pedig az alig néhány százalékos törpepárt társelnöke kétharmados felhatalmazást vár 2022-ben. De ha ez nem is sikerül, akkor is biztos benne, hogy 2 év múlva nem csak relatív, hanem abszolút többséget szereznek az Országgyűlésben.

Az önkormányzati választáson sikerült kétharmadot szereznünk például itt, Újpesten is. Nekünk 2022-ben nem relatív, hanem abszolút többségünk lesz a szavazatok számában

- fogalmazott Kanász-Nagy.

A bátor- vagy inkább elszállt- álmokat megfogalmazó pártelnöknek hamar segítségére sietett a riporter, aki felvetette, hogy a mesterterv “egyetlen” buktatója, ha a kormány “elcsalja” a választásokat. Az LMP társelnöke azonban eddigre már úgy lendületbe jött, hogy maga mögé támogató magyarok millióit képzelve kijelentette,

ha a társadalom abszolút többségét tudjuk a hátunk mögött, abból sehogy nem fog jól kijönni a Fidesz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések