A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma reggel azonnali hatállyal kirúgták a 168 Óra főszerkesztőjét egy Orbán Viktor családi kép miatt

Szerdán reggel közölték a 168 Óra főszerkesztőjével, Rózsa Péterrel, hogy azonnali hatállyal elbocsátják, mától nem ő a főszerkesztő.

A Media1 értesülései szerint az egy éve kinevezett főszerkesztőt ma elküldték a 168 Órától. A portál úgy tudja, az elbocsátásról tegnap döntött Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló cég anyavállalatának vezérigazgatója. A döntést ma reggel írásban tudatták a leváltott főszerkesztővel. Az információt Milkovics Pál megerősítette a Media1-nek.

Az ok a 168 Óra friss lapszámában keresendő: az újságban ugyanis megjelent egy fotó, ami Orbán Viktort a családja körében ábrázolja. Egy korábbi, adventi, családi képről van szó. Milkovics szerint a képpel az a baj, hogy:

Látható rajta a miniszterelnök fiatalkorú gyermeke
 A képet a kormányfő családjához nem kapcsolható cikkhez használták fel

Milkovics szerint a gyerekeket a szüleik szerepétől függetlenül védeni kell, nem politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni, gyűlölködés céltáblájává tenni. Milkovics azt is mondta, lélekben felkészült arra, hogy támadják majd a döntése miatt azzal, hogy személyében megérkezett a NER a laphoz, de szerinte ez nem politikai kérdés: a főszerkesztő, akit most elküldött, átlépte a jó ízlés határát, hogy oda nem illő képpel engedte nyomdába a lapot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések