A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tervezett 500 helyett csak 30 megfigyelőt küld az EBESZ az amerikai elnökválasztásra


Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) bejelentette pénteken, hogy a koronavírus-járvány miatt csak nagyon kevés megfigyelőt, mindössze 30-at küld a november 3-i amerikai elnökválasztásra, az eredetileg tervezett 500 helyett.


Az EBESZ választási megfigyelései többnyire csak olyan országok esetében kerülnek be a hírekbe, amelyekben nincs vagy gyenge a demokratikus intézményrendszer, de 2002 óta küldenek megfigyelőket az Egyesült Államokba is, mert az ország csatlakozott a szervezethez, ezért meg kell hívnia megfigyelőit. 


Hónapokig terveztek

A szervezet hónapokig tervezte, hogy hogyan ellenőrizze az amerikai elnökválasztás tisztaságát, mert megítélése szerint az "az utóbbi évtizedek legnehezebb feladata" lesz a világjárvány miatt. Várhatóan a korábbinál sokkal több lesz a levélszavazat.


A valaha legátfogóbbra tervezett egyesült államokbeli választási megfigyelésből így a legkisebb lett az EBESZ-nél Katya Andrusz szóvivő szerint. Még a legutóbbi, 2018-as félidős választásokra is 49 megfigyelőt küldött az EBESZ.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések