A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, hagymás szilvaszósz: a komolyabb sültekhez csípősen az igazi


A különleges szilvaszósz egyszerre sós és édes, kicsit savanykás, enyhén csípős, tökéletes kiegészítője főfogásoknak is.


Az egzotikus chutney, azaz a fűszeres szósz rengeteg zöldségből, gyümölcsből elkészíthető. A szilva különösen jó alap hozzá. Kóstolgasd, és a fűszerezésen menet közben is bátran változtathatsz. Tökéletesen illik hideg és meleg, sült és főtt húsokhoz, de akár a sajtokat, szendvicseket is feldobhatod vele.

Hozzávalók:

👉 1 kg szilva
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 db salottahagyma
👉 3 db babérlevél
👉 2 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál szegfűszeg
👉 1 evőkanál fehérborecet
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 mokkáskanál só
👉 1 mokkáskanál bors
👉 1 mokkáskanál gyömbérpor
👉 chilipor ízlés szerint

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, magozd ki, és vágd négy részre. Az olajat hevítsd fel egy nagy lábosban, és rakd bele az apróra vágott hagymát, majd kis lángon, kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni.

Add hozzá a szilvát, szórd bele a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget, a sót, a borsot és a babérlevelet. Főzd addig, amíg lekvárhoz hasonló állaga nem lesz. Ezt körülbelül egy, másfél óra főzési idővel érheted el. Öntsd hozzá az ecetet, és azzal is főzd pár percig. Amennyiben szereted a csípőset, chiliporral is érdemes megbolondítani. Kanalazd a chutney-t sterilizált üvegekbe, és azonnal zárd le. Hagyd kihűlni, majd mehet száraz, hűvös helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések