A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldal antiszemita jelöltje egy éve még gúnyolódott Kunhalmi Ágnesen, most már fotózkodik vele


A magyar zsidó embereket "tetűcsúszdásoknak" nevező Bíró László egy évvel ezelőtt még gúnyolódott azon a Kunhalmi Ágnesen, aki a napokban a (jobbikosokon kívüli) baloldali politikusok közül elsőként segített kampányában. "Antropológiai érdeklődéssel" figyeljük a baloldal vergődését és ezt az izzadságszagú összeborulást" - kommentálta a történteket Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője. 


Az Origo számolt be elsőként róla, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselője előbb videóüzenettel, majd az utcai kampányban segítette a minősíthetetlen antiszemita megnyilvánulásairól ismert baloldali jelölt, Bíró László választási mozgósítását.


Pár hónapja ez még teljességgel elképzelhetetlen lett volna, a jobbikos politikus ekkor még más véleménnyel volt jobbikos társáról - mutatott rá Farkas Örs tegnapi posztjában. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője bemutatott egy régebbi Facebook-hozzászólást, ahol Bíró a következőket írta az MTVA épületében balhézó Kunhalmiról: 


A kulcs az ember! Ebben egyetértünk! A mieink nem rohantak lengőajtónak, nem fetrengtek a földön. 


Farkas Örs a következő kommentárt fűzte hozzá:  

"ANTROPOLÓGIAI ÉRDEKLŐDÉSSEL" FIGYELJÜK A BALOLDAL VERGŐDÉSÉT ÉS EZT AZ IZZADSÁGSZAGÚ ÖSSZEBORULÁST. 

"Most épp Bíró László (aki 2008 óta tagja a Jobbiknak, most pedig a baloldal jelöltje a borsodi időközi ogy választáson) kelletlenül mosolyog azzal a Kunhalmi Ágnessel közösen, akit alig egy éve még ő maga tett nevetség tárgyává egy hozzászólásában" - tette hozzá. 


Majd végül úgy zárta, hogy "nem baj, a borsodi embereknek biztos jól elmagyarázta az MSZP "lengőajtónak rohanó" budapesti elnöke, hogy miért lesz nekik jó egy Jobbikosra szavazni..."

Mint ismert, a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson a Párbeszéd, az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP jelöltjeként induló Bíró korábban több alkalommal is vállalhatatlan antiszemita megjegyzéseket tett.


A szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi zsidó turistákról azt írta Facebook-oldalára, hogy "a kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet". Egy másik bejegyzésben pedig arról értekezett, hogy "kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését".


Máskor pedig Judapestnek nevezte a magyar fővárost.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések