A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

WHO: a 12 évnél idősebb gyerekeknek is maszkot kellene viselniük

A felnőttekhez hasonlóan a 12 évnél idősebb gyerekek számára is erősen javasolt a maszkviselés a koronavírus-járvány idején, derült ki a WHO legfrissebb ajánlásából.

A 6-11 év közötti gyerekek maszkviselése aszerint ajánlott, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetükben, a gyerek képes-e hatékonyan viselni a maszkot, tudja-e ezt felnőtt ellenőrizni, és hogy áll-e rendelkezésre elegendő maszk.

A 12 év felettieknek különösen abban az esetben kellene maszkot viselniük, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között, és nagy a fertőzésveszély, például a különböző tömegközlekedési eszközökön, írja az Index az MTI információi alapján.

A WHO továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy figyelembe kell venni, hogy a maszkviselés milyen módon befolyásolja a gyerek tanulását, valamint lelki- és társadalmi fejlődését. A szülőknek mérlegelniük kell azt is, hogy gyerekük kerül-e egyáltalán olyan emberekkel kapcsolatba, akiknél nagyobb kockázata lehet a fertőzés elkapásában.

A szakosított ENSZ szervezetek közös döntése alapján az öt éven aluli gyerekeknek nem kell maszkot viselniük.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések