A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Repülős Gizi a tolvajkirálynő, aki még a halálhírével is bizonytalanságban tartotta az egész országot

Órákig tartó biztonytalanságban tartotta a médiát még a halálhírével is Repülős Gizi.

A tolvajkirálynőként emlegetett asszony 2019 februárjában hunyt el, ám eleinte nem lehetett tudni, hogy igaz-e. Csak órákkal később derült ki, hogy a legtöbbször elítélt magyar bűnöző 92 évesen valóban örökre lehunyta a szemét.

Bodnár Gizella 1926-ban született. Nyugodt gyerekkora volt, több nyelvet beszélt, tanári diplomát is szerzett. Az előtte álló rózsás jövő helyett mégis rossz útra tévedt. Talán azért, mert gyermekkorában agyhártyagyulladást kapott, s valami degenerációnak a következménye, hogy azóta leküzdhetetlen vágyat érzett a lopás iránt.

Gizi először 1953-ban került összetűzésbe a törvénnyel, besurranásos lopás miatt ítélték el. Élete során több mint kétszáz bűncselekményt követett el. Becenevét onnan kapta, hogy az ötvenes években az egyik lebukásakor állítólag egy repülőjegyet találtak a zsebében. Ekkor terjedt el, hogy belföldi repülőjáratokkal utazik Budapestről vidékre lopni.

Az elmúlt hatvan évben Repülős Gizi – aki egyébként soha nem ült repülőn – összesen negyvenévnyi büntetést kapott (utoljára 2017 augusztusában, Tatabányán fogták el), amiből tizenhetet le is ült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések