A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Úgy bukott le egy katalizátorokat lenyúló budapesti banda, egy a egyikőjük lopott egy biciklit, amit a facebookon kezdett el hirdetni

Egy budapesti férfi feljelentést tett a rendőrségen, hogy július 3-án ellopták a kerékpárját.

Néhány nap múlva jelezte a rendőrségnek, hogy az egyik népszerű közösségi oldal hirdetési részén meglátta a lopott biciklit.

A nyomozók ezért megbeszéltek egy találkozót a hirdetővel, mint vevők, így találták meg az ellopott biciklit, amit le is foglaltak. A férfit, a 42 éves budapesti R. Attilát elfogták, aki kihallgatása során beismerte a lopást – írja a police.hu.

A XI. kerületi rendőrök házkutatást tartottak a férfinél, ahol megtalálták az autóját, aminek a rendszámát egy 2020. július 11-én történt lopás helyszínén látták és jegyezték fel. Az autó csomagtartójában megtalálták azt a katalizátort, amit egy Volkswagen Polo kipufogójából loptak el, illetve megtalálták a lopáskor viselt ruhákat és szerszámokat is.

Ám kiderült, hogy a lopásnál R. Attila nem egyedül volt. Társát, a 22 éves K. Botondot is elfogták a rendőrök július 29-én. A gyanú szerint a két férfi összesen 15 autóról lopta le a katalizátort az elmúlt másfél hónapban. Az alkatrészeket eladták.

A nyomozók kiderítették továbbá, hogy R. Attila élettársa, T. Vivien 2020 júniusában két alkalommal is megkérte K. Botondot, hogy vágja le az autójára tett kerékbilincset, mert nincs pénze kifizetni a bírságot.

A rendőrök R. Attilát lopás vétsége, illetve lopás bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. K. Botondot lopás bűntette, illetve lopás bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindhármukat őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítvánoyzására.

A bíróság K. Botond vonatkozásában elrendelte a letartóztatást, míg R. Attilát bűnügyi felügyelet alá helyezte.

T. Vivient felbujtóként elkövetett rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések