A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tragédia: hatalmas óceánjárót süllyesztett el a pusztító bejrúti robbanás – Többen is meghaltak és megsérültek

A nagy erejű robbanás, amely valóságos katasztrófát okozott Bejrútban egy, a kikötőben tartózkodó óceánjáró hajót is elsüllyesztett.

Mint azt a Blikk is megírta, felrobbant egy tűzijátékraktár Libanon fővárosában, Bejrútban kedd délután. A hatalmas robbanás több tucatnyi halálos áldozatot követelt, a pusztítást apokaliptikus videókon is megörökítették. Legalább 135 ember vesztette életét és több mint ötezren megsérültek, valamint több mint 200 ezren elveszítették otthonukat. A helyi híradások szerint egy ammónium-nitrát raktár égett és robbant fel, mostanra pedig már az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű műtrágya a Rhosus nevű hajóról származott, amelynek orosz tulajdonosa volt, és a rakományát hat évvel ezelőtt kobozta el a libanoni vámhivatal.

A pusztító robbanás egy, éppen a bejrúti kikötőben tartózkodó óceánjárót is elsüllyesztett. Noha megpróbálták megmenteni a Orient Queen nevű, bahamai zászló alatt hajózó, 1989-ben épített, 121 méter hosszú, 7,4 ezer tonnás vízkiszorítású hajót, ám nem sikerült, mivel a robbanás során a hajótest súlyosan megsérült, a víz pedig beáramlott a hajó belsejébe.

Mari Abu Mehri libanoni üzletember, a hajó tulajdonosa közölte, a legénység két tagja – akik a detonáció alatt a fedélzeten tartózkodtak – életét vesztette, heten pedig sérüléseket szenvedtek – írja a hvg.hu a NNA libanoni állami hírügynökség nyomán.

Mari Abu Mehri sürgette, indítsanak vizsgálatot, hogy mielőbb azonosítsák a felelősöket és felelősségre vonhassák őket. Farhan Haq ENSZ-szóvivő közölte: mintegy száz ENSZ-alkalmazott sérült meg a keddi robbanásban, ők kezelést kapnak.

Íme a videó az Orient Queen elsüllyedéséről:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések