A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lottómilliomosból lett hajléktalan Zsolt – A családja is elhagyta a piálás és a verések miatt

A milliomos Zsolti. Csak így hívják a helyiek a két éve hajléktalan Varga Zsoltot, akit a minap a sorstársai agyba-főbe vertek, de úgy, hogy rohammentő száguldott vele a kaposvári kórházba. Kapott is csinos turbánt a fejére, ami már messziről világít, az utca túlsó végén is észrevenni. A két hajléktalan férfi pénzt és cigit kért tőle, de nem volt neki, ezért így álltak bosszút rajta.

– Amíg bent voltam a kórházban, senki nem látogatott. A feleségem két éve elhagyott, a három gyermekem pedig nevelőszülőknél él, fél éve nem láttam őket – kesergett a Blikknek a templomkert padján ücsörögve Zsolt.

– Pedig volt idő, amikor vígan éltem. Tavalyelőtt megütöttem a skandináv lottó főnyereményét, 48 millió forintot. Eljártunk a családdal a Balatonra wellnessbe, aztán jöttek az újdonsült legjobb barátok, én pedig számolatlanul adtam kölcsön annak, aki kért. Közülük ma senki sem áll szóba velem. A pénzem két hónap alatt elfogyott, de a szétszórt millióknál sokkal jobban fáj a gyerekeim hiánya, hogy nem ölelhetem át őket, nem lehetnek rám büszkék – mondta.

Zsolt nem tagadja, a sör és a vodka miatt zuhant odáig, hogy többször elverte a feleségét, Tündét, aki végül egy félig üres utazótáskával világgá szaladt. Pedig a férfi ötmillió forintot a bankba tett, mondván: az a három gyereké lesz. Amikor elfogyott a mesés vagyon, kivette a gyerekek pénzét és azt is elverte. Majd eladta a Tündével újonnan vásárolt közös házukat. Azóta Zsolt egyedül él, az egész falu őt sajnálja. Most éppen a falu legszélén, egy romos házban lakó barátja, Dallas fogadta be magához. Amúgy naphosszat csak bolyong a faluban, leginkább az ABC előtt ücsörög.

Ha valaki egy fél kiló kenyeret ad neki, már jó napja van. Úgy véli, ha kijuthatna Németországba, segédmunkásként dolgozna, akkor megoldódna minden.

– Néha segítek a szomszéd Matild néninek, rendbe teszem a kertjét. Tanultam a hibáimból, most van két csajom is, naná, hogy nem tudnak egymásról. Randira nem tudom hívni őket, de szimpatikus vagyok és egyelőre ennyi elég nekik – folytatta a férfi. Végszóra a szomszédos ház portájáról átkiabált a gazda: „Milliomos Zsolti, gyere gyorsan, megjött a teherautó, pakoljuk fel a vasállványokat.”

Pszichológus sokat segíthet

A sokmilliós nyeremény elfogadására, a szerencse feldolgozására ugyanúgy érdemes pszichológus szakember tanácsát kérni, mint amikor veszteség éri az embert. Ugyanis az eufóriát nagyon hamar a stressz és a szorongás váltja fel, ami akár károsan is kihathat a családi, az emberi kapcsolatokra. Ez különösen azok esetében igaz, akik a szegénységből hirtelen a luxusba csöppennek. A szakemberek szerint a legfontosabb szabály, hogy aki nagyobb összeget nyer a lottón, tanuljon meg határozottan hallgatni róla, illetve nemet mondani a kölcsönért sorba álló barátoknak, családtagoknak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések