A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, illatos fehér csokis muffin: friss málnával ellenállhatatlan

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, gyümölcsös, csokis sütiket, akkor ez a te recepted!

A pihe-puha, vaníliás muffin csak finomabb lesz a friss, zamatos málnától. Most még hozzájuthatsz, hamarosan viszont már csak a fagyasztott változat lesz elérhető, de természetesen az is jó bele. A muffin alapja egy egyszerű, vajas kevert tészta, amit nehéz elrontani, hisz csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni. A sütési idő is maximum 20 perc.

Hozzávalók:

> 25 dkg liszt
> 25 dkg málna
> 15 dkg fehér csoki
> 12 dkg cukor
> 12 dkg vaj
> 2 db tojás
> 2 teáskanál sütőpor
> 1.5 dl tej
> 1 db citrom
> 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, a puha vajjal és a citrom reszelt héjával. Amikor habos, öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd hozzá részletekben a sütőporral vegyített lisztet. Végül a gyümölcs felét is kavard hozzá.

A muffinformákba tegyél papírt, majd mindegyikbe kanalazz a masszából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sütés közben tovább nő. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.

A fehér csokit olvaszd fel vízgőz felett, és csorgasd a kihűlt muffinok tetejére, majd díszítsd a maradék málnával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések