Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hipergyors barackos egyensúlysüti: egyszerű és nagyon finom

A könnyű egyensúlysütivel mindig nagy sikert aratsz. Tedd még finomabbá friss sárgabarackkal!

Az egyensúlytészta minden évszakban ideális választás. Most különösen, hiszen rengeteg gyümölcs kerülhet bele. Sárgabarackkal is feltétlenül próbáld ki! Az alapszabály, amit be kell tartani, hogy a tojás súlyával azonos mennyiségű zsiradék, cukor és liszt szükséges hozzá. A vajat érdemes felhasználás előtt egy órával kivenni a hűtőből, hogy könnyen dolgozhass vele. 

Hozzávalók:

> 25 dkg vaj
> 25 dkg liszt
> 25 dkg cukor
> 25 dkg sárgabarack
> 5 db tojás
> 1 csomag vaníliás cukor
> 2 teáskanál sütőpor
> 1 csipet só

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, és habosítsd a kétféle cukorral. Egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre, majd simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a kimagozott, feldarabolt barackot. Mehet a forró sütőbe, majd 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Várd meg, míg a tepsiben kihűl, majd szeletelve, porcukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések