A cukkininek köszönhetően a fahéjas kevert süti a megszokottnál is légiesebb, szinte már piskótaszerű lesz.
Próbáltad már a cukkinit sütibe csempészni? Az amerikaiak sósan és édesen is szeretik, a legtöbbször kenyérformában sütik meg. Az egyszerű fahéjas kevert sütit is feldobhatod vele. Ha valaki nem tudja, hogy cukkini is van a tésztában, nem is fog rájönni. A süti napok múlva is puha lesz.
> 32 dkg liszt
> 25 dkg cukor
> 10 dkg dió
> 4 db tojás
> 2 dl olaj
> 1 teáskanál fahéj
> 1 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 csomag sütőpor
> 1 csipet só
> mazsola
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Próbáltad már a cukkinit sütibe csempészni? Az amerikaiak sósan és édesen is szeretik, a legtöbbször kenyérformában sütik meg. Az egyszerű fahéjas kevert sütit is feldobhatod vele. Ha valaki nem tudja, hogy cukkini is van a tésztában, nem is fog rájönni. A süti napok múlva is puha lesz.
Hozzávalók:
> 40 dkg cukkini> 32 dkg liszt
> 25 dkg cukor
> 10 dkg dió
> 4 db tojás
> 2 dl olaj
> 1 teáskanál fahéj
> 1 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 csomag sütőpor
> 1 csipet só
> mazsola
Elkészítés:
A cukkinit hámozd meg, magozd ki, és reszeld le. A lisztet dolgozd össze a kis darabokra vágott dióval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Forgasd hozzá a cukkinit, végül a lisztes keveréket, majd jól dolgozd össze. Ha szereted a mazsolát, azzal is gazdagíthatod.Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések