Hirdessen itt

A Kárpátok visszhangja című előadással debütál a Déryné Program Országjárás alprogramja

A Kárpátok visszhangja című előadással debütál a Déryné Program Országjárás alprogramja: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióját a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon láthatja a közönség csütörtök este a Velencei-tó partján.

 "A Déryné Program működésének célja, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár hozzáférjen minőségi előadásokhoz" - olvasható a Csajághy Laura Színpad MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Déryné Program négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit. A program lényege, hogy minőségi előadásokat megfelelő befogadóhelyekkel köt össze, hozzájárulásának köszönhetően a közönség jelképes összegért láthat előadásokat. Az első ilyen produkciónak a Csajághy Laura Színpad ad otthont.

A szabadtéri színpad Kápolnásnyéken, Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött található, nevét a költő felesége és múzsája után kapta. A színpad július 3-án kezdte meg működését Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művének bemutatójával. Az új helyszínen előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat a közönség a nyári időszakban, emellett több együttműködés, fesztiválok, kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadásában olyan válogatást állít színpadra, amely a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatja be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásban látható a jól ismert csárdás, az erdélyi és magyar cigány táncok, valamint a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes - írják a közleményben az előadásról, amelynek koreográfusa Zs. Vincze Zsuzsa, rendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések