Hirdessen itt

Törökország szíriai milicistákat toboroz Azerbajdzsán számára

A szíriai Sham FM beszámolója szerint Törökország szíriai milicistákat toboroz az azeri hadsereg számára, hogy majd egy esetleges Örményország elleni háborúban harcoljanak.

A szíriai rádió szerint erre a célra Törökország nyitott egy toborzó irodát az által megszállt Afrin városban, Aleppo kormányzóság északi részén. A török kormány igen jelentős fizetést ajánl a jelentkezők számára.

Az Azerbajdzsán oldalán harcoló szíriai milicistáknak a törökök hat hónapos szerződést ajánlanak, havi 2500 dolláros fizetéssel.

Ezen kívül a török hírszerzés kapcsolatban áll az Al-Kaidához közeli Hayat Tahrir Al-Sham terror szervezettel Idlib kormányzóság területén, mely egy különleges egységet tudna felajánlani a törököknek. A 300 főből álló egységet az azeri hadsereg a különleges műveletek során használná fel Örményország ellen.

Az utóbbi napokban heves összecsapások törtek ki az azeri-örmény határ térségében és a tűzharcokban eddig 12 azeri és 4 örmény katona esett el. Törökország pedig Azerbajdzsán történelmi szövetségese és ezért a török kormány bejelentette, hogy a török hadsereg minden lehetséges támogatást meg fog adni az azeri hadsereg számára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések