Szaftos, omlós sörös sertésszelet: ez bizony ínyenc finomság

A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.

Az egyik legjobb dolog, ami a sertéshússal történhet, hogy sörös pácban pihenteted, majd grillen szép pirosra, ropogósra megsütöd. A jól ízesíthető, zsírosabb tarja kiváló grillezve és sütőben sütve is. Sokkal karakteresebb lesz, ha hosszú órákon vagy egy éjszakán át pácolod. Kültéri sütögetéshez kifejezetten jó, ha nem veszed le a húst a csontról.

Hozzávalók:

> 70 dkg sertésszelet
> 2.5 dl világos sör
> 2 gerezd fokhagyma
> 1 teáskanál citromlé
> 1 ág rozmaring
> só
> bors

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Keverd össze a sört a citrom levével, a zúzott fokhagymával, a borssal, a rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeleteket. Ha van időd, érdemes legalább egy-két órán át pácolni.

Tedd a tarját olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben is kenegesd a sörös páccal. Tálalás előtt még szórd meg sóval.

Ha nincs kéznél grillsütő, rendezd a hússzeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, locsold a tarjára a maradék sört, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg másfél óra alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések