Ropogós, fűszeres cukkinichips: ha tepsiben sütöd, nem tocsog az olajban

Krumpli helyett készítsd cukkiniből a chipset, sokkal egészségesebb, és jóval kevesebb benne a kalória!

Annyi mindent készíthetsz cukkiniből! Ránthatod, töltheted, sütheted, és remek alapanyaga lehet az egészséges chipsnek is. A cukkinin kívül csupán olajra és néhány fűszerre lesz szükséged. Lehetőleg minél vékonyabbra vágd a zöldséget. A legegyszerűbb, ha beveted az uborkagyalut, akkor biztos, hogy a szeletek egyforma vastagok lesznek.

Hozzávalók:

> 1 db nagyobb cukkini
> 2 evőkanál olívaolaj
> 1 teáskanál só
> 1 teáskanál oregánó
> bors

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, törölgesd szárazra, majd szeleteld vékonyra éles késsel vagy uborkagyaluval. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Öntsd egy kis tálba az olajat, keverd össze sóval, borssal, oregánóval, és kend be vele a zöldségeket.

Told forró sütőbe, majd süsd 150 fokon körülbelül egy óra alatt szép aranybarnára és jó ropogósra. Hagyd teljesen kihűlni, majd rakd át jól záródó dobozba, és lefedve pár napig biztosan tökéletes marad az állaga.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések