A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei tejszínes, áfonyás kuglóf: dagasztani nem, csak keverni kell

Az áfonyával megbolondított kuglóf élesztő nélkül is légiesen könnyű, és még a kezdőknek is tökéletesre sikerül.

Szeretjük a kakaós és a márványos kuglófokat, de meleg napokon talán a könnyedebb, gyümölcsös változatok még jobban esnek. A fanyar áfonya üdévé, a tejszínhab pedig könnyedebbé teszi a tésztát. A kevert változatot villámgyorsan összeállíthatod, ami ugyancsak nem hátrány nyáron.

Hozzávalók:

> 30 dkg liszt
> 20 dkg cukor
> 20 dkg áfonya
> 3 db tojás
> 2.5 dl habtejszín
> 1 csomag sütőpor
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál citromhéj
> 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a kétféle cukorral keverd jó habosra. Szórd hozzá a citrom héját, és öntsd hozzá a tejszínt. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport és a sót. Végül forgasd össze a tojásos keverékkel, majd dolgozd csomómentesre a masszát.

Egy körülbelül 25 centi átmérőjű kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld, hogy átsült-e. Ha a kuglóf vastagabb részébe szúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá tészta, biztos, hogy elkészült. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy picit, majd tányérra fordítva a kuglófformát ütögesd ki a sütit belőle.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések