Hűsítő, nyári citromfűszörp házilag: teába, limonádéba, koktélba is tökéletes

A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.

A citromfű termesztése gyerekjáték, kert híján még akár az erkélyeden vagy a konyhaablakban is nevelgetheted a kellemes aromájú növényt. Érdemes sütés-főzés során felhasználni, hisz izgalmasabbá teszi a különféle ételeket. Pofonegyszerűen isteni szörpöt készíthetsz belőle, ami jól jön koktélokba, teába is.

Hozzávalók:

> 2 l víz
> 2 kg cukor
> 2 nagy marék citromfű
> 5 dkg citromsav
> 2 db citrom

Elkészítés:

A citromfüvet tépkedd le a szárról, alaposan mosd meg, és rakd egy nagy lábasba. Öntsd fel a vízzel, add hozzá a cukrot, az alaposan megtisztított, felkarikázott citromokat és a citromsavat. Kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Főzd forrástól számítva 10 percig. Amikor a cukor feloldódik, húzd le a tűzről.

Merőkanállal szedd a szirupot az alaposan kimosott üvegekbe. Zárd le légmentesen, és állítsd fejtetőre 10 percre. Ha télre készíted, feltétlenül sterilizáld is az üvegeket, és tedd száraz dunsztba, azaz takard be pléddel, és úgy hagyd kihűlni egy-két nap alatt, majd mehet is a kamrába. Ha felbontod, feltétlenül rakd a hűtőbe. Vízzel, szódával hígítva kínáld, vagy öntsd a szirupot limonádéba, koktélba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések