Itt az ideje, hogy elkészítsd az idei első tepsi potyogtatós meggyes sütit friss gyümölcsből.
Végre érik a meggy, így jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt az egyszerű, de nagyszerű kevert tésztát ne hagyd ki! A békebeli, potyogtatós meggyest elhibázni sem lehet. Forgasd a gyümölcsöt kevés lisztbe, és akkor nem süllyed le a tészta aljára. Ez a süti másnapra sem szárad ki.
➤ 30 dkg liszt
➤ 15 dkg cukor
➤ 3 db tojás
➤ 1.5 dl olaj
➤ 1 csomag sütőpor
➤ 1 dl tej
➤ 1 csomag vaníliás cukor
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Végre érik a meggy, így jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt az egyszerű, de nagyszerű kevert tésztát ne hagyd ki! A békebeli, potyogtatós meggyest elhibázni sem lehet. Forgasd a gyümölcsöt kevés lisztbe, és akkor nem süllyed le a tészta aljára. Ez a süti másnapra sem szárad ki.
Hozzávalók 20 szelethez:
➤ 40 dkg meggy➤ 30 dkg liszt
➤ 15 dkg cukor
➤ 3 db tojás
➤ 1.5 dl olaj
➤ 1 csomag sütőpor
➤ 1 dl tej
➤ 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott meggyet.Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
0 Megjegyzések