Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes cukkinifőzelék tejföllel habarva, egyszerűen: zsenge zöldségből a legfinomabb

Ha a hagyományos tökfőzeléket nem szereted vagy unod, az ízes cukkinis változatnak akkor is adj egy esélyt!

Ne csak rántott, töltött vagy rakott cukkiniben gondolkodj, készíts a kalóriaszegény zöldségből főzeléket is! Mivel a cukkini semleges ízű, az étel karakterét a hagymák és a zöldfűszerek határozzák meg. Sűrítsd habarással, sokkal selymesebb lesz. Mielőtt feldolgozod, mindenképpen kóstold meg, hogy nem keserű-e. Ha az, akkor ne használd fel.

Hozzávalók:

➤ 2 db cukkini
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 1 gerezd fokhagyma
➤ 2 dl joghurt
➤ 2 evőkanál liszt
➤ 1 teáskanál citromlé
➤ 3 szál petrezselyem
➤ 3 szál kapor
➤ 3 evőkanál olaj
➤ 
➤ bors

Elkészítés:

A cukkinit alaposan mosd meg, megpucolni nem kell, csak akkor, ha túl vastag vagy sérült a héja. Nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd nyomkodd ki.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd bele a cukkinit, önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen, és párold puhára körülbelül 10-15 perc alatt. A joghurtot keverd el a liszttel, adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és óvatosan öntsd a cukkinihez. Ízesítsd borssal, citromlével, petrezselyemmel és kaporral, majd rottyantsd össze. Amennyiben kell, dobj még hozzá sót. Ha akarod, a főzeléket pépesítheted is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések