A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puhára sült, sajtos sertésszelet a tepsiből: ez a pác még jobban feldobja

A sajtos, tejfölös sertéshússal nincs sok munka, laktató, és mindenki elégedett lesz vele.

A tepsis húsok mindig praktikusak, hisz rövid előkészület után mehetnek is a sütőbe. Még a soványabb sertéskaraj is fantasztikusan omlósra sül, és nem fog kiszáradni, ha pácolod egy kicsit. Amennyiben a zsírosabb falatokat részesíted előnyben, tarját válassz. A vastag, nyúlós sajtréteg alá érdemes tejfölt is kenni, aminek köszönhetően még szaftosabb lesz.

Hozzávalók:

> 70 dkg sertéskaraj vagy sertéstarja
> 20 dkg trappista sajt
> 10 dkg krémsajt
> 1 dl tejföl
> 2 gerezd fokhagyma
> só
> bors
> 1 teáskanál pirospaprika
> 3 szál petrezselyem
> olaj

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, szeleteld vékonyra, és sózd be. Önts három evőkanál olajat egy tálba, keverd össze borssal, egy gerezd pépesített fokhagymával, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel, és kend be vele a szeleteket, majd pihentesd legalább egy-két óráig. Ezt követően süsd kevés olajon oldalanként két-két percig.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd bele a hússzeleteket, locsolj alájuk kevés vizet. A tejfölt keverd össze a maradék zúzott fokhagymával, a krémsajttal, és oszd el a masszát a hússzeleteken. A tetejükre szórj reszelt sajtot, fóliázd le, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 190 fokon addig, amíg a hús megpuhul. Ez körülbelül másfél óra. Ha szükséges, a végén vedd le a húsról a fóliát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések