Hirdessen itt

Csodás, pihe-puha szedres muffin: ezt a tésztát 10 perc alatt összeállítod

A muffinok finomak, könnyen összedobhatóak, és a legkülönbözőbb gyümölcsökkel is tökéletesek. Az egyszerű tésztát bolondítsd meg savanykás szederrel!

A muffinnál aligha készíthetsz gyorsabb sütit, csak összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Épp ezért jól jön akkor is, ha hirtelen kell valami igazán finomat sütni. Az édes vajas, joghurtos tésztába a kicsit savanykás szeder jól illik, továbbá ízre, állagra is tökéletes. Friss és mirelit gyümölcsöt is bátran használj hozzá!

Hozzávalók:

> 20 dkg liszt
> 20 dkg szeder
> 15 dkg görög joghurt
> 15 dkg cukor
> 10 dkg vaj
> 2 db tojás
> 2 teáskanál sütőpor
> 1 csomag vaníliás cukor
> 0.5 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, a vajjal, majd dolgozd hozzá a joghurtot, és forgasd hozzá a lisztes keveréket. Dolgozd simára a masszát.

A muffinformát vagy vajazd ki, vagy tegyél bele papírt, és kanalazz bele tésztát háromnegyedig. A tetejére szórd a megmosott, lecsepegtetett szedret. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést az egyik masszába. Amennyiben tiszta marad, nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a rácson kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések