A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha meggyes-mákos muffin: egyszerre édes és savanykás

A házi sütiknél nincs jobb, a mákos muffin pedig megunhatatlan. Ilyenkor dobd fel friss meggyel!

A muffinhoz nem kell különösebb tapasztalat, hisz egyszerű kevert tészta az alapja, gyorsan elkészül, a meggytől és a máktól pedig hihetetlenül finom. Ilyenkor friss, lédús meggyet használj hozzá. Vigyázz, nehogy langyosan befald a nagy részét!

Hozzávalók:

25 dkg meggy
22 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
1.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál mák

Elkészítés:

A lisztet rakd egy tálba, add hozzá a sütőport és a mákot. A cukrot és a vaníliás cukrot keverd ki jól a vajjal, dolgozd hozzá a tojást, majd a lisztes elegyet, és lazíts tejjel a masszán. Végül keverd bele a megmosott, kimagozott meggyet.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és kanalazz bele a tésztából. Süsd 180 fokon 18-20 percig, majd teszteld tűpróbával. Ha nem lesz ragacsos a massza, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések