Ha egyszerű, mégis finom édességet készítenél, és kerülnéd a krémes, habos sütiket, akkor a házi gyümölcsös zselé remek ötlet. Friss gyümölcsökből a legfinomabb, most kóstold meg málnával és barackkal. Zselésítéshez a legegyszerűbb zselatint használni. Érdemes jó előre elkészíteni, hogy behűtve kínálhasd.
Hozzávalók:
25 dkg barack25 dkg málna
7 dl málnaszörp
2 evőkanál zselatin
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackok magját vedd ki, és vágd fel kisebb darabokra. A málnaszirupot öntsd fel hét deci vízzel, és keverd össze. Az így kapott szörp harmadát melegítsd meg, ha szükségesnek találod, dobj hozzá még kevés cukrot. Tedd hozzá a zselatint, majd amikor feloldódik, add hozzá a maradék szörpöt.A gyümölcsöket rakd kisebb tálakba vagy poharakba, majd öntsd le a zselatinos keverékkel. Várd meg, míg a desszert kihűl, majd tedd a hűtőbe legalább négy órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések