Ettől a brownie-tól garantált a jókedv! Az amerikaiak csodasütijét legalább százféleképpen variálhatod. Próbáltad már túróval? Tökéletes a csokis sütibe. Még tovább fokozhatod az élvezetet savanykás meggyel és diódarabokkal. Nehéz lesz kivárni, míg kihűl. A tészta másnapra is ragacsos és omlós marad.
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ20 dkg étcsoki
12 dkg vaj
15 dkg cukor
8 dkg liszt
3 dkg tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
5 dkg dió
A TÚRÓS KEVERÉKHEZ
25 dkg túró
20 dkg meggy
5 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítés:
A csokoládét tördeld kisebb darabokra, és a vajjal együtt gőzfürdő felett olvaszd fel. Rakd hozzá a kétféle cukrot, majd amikor elolvad, a massza pedig hűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Add hozzá a sóval elkevert lisztet, a diót, és dolgozd egyneművé a masszát. A túrót villával nyomkodd meg, majd keverd össze a tojással és a cukorral.Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, majd kanalazd rá a túrós tölteléket. Villával kicsit össze is keverheted a két réteget, hogy márványos legyen a sütemény. Szórd meg meggyel, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor a brownie belseje éppen szilárd, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések