A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Philippe de Villiers: A civilizációnk tudatos lerombolása folyik

Az egyik legtekintélyesebb francia konzervatív gondolkodó, író és történész, Chirac egykori minisztere, Philippe de Villiers nem tartja véletlennek, hogy a párizsi Notre-Dame után ezúttal egy újabb székesegyházban pusztít a tűz. Nantes-ban ráadásul szinte biztos, hogy szándékosan felgyújtották a történelmi katedrálist. 

Philippe de Villiers szerint a civilizációnk tudatos lerombolása folyamatos, és ezt a politikai vezetőknek észre kellene venni. De Villiers szellemesen – egy magyarra lefordíthatatlan szójátékkal – Macron pártjának a nevére utal, amikor a kultúránk rombolásáról beszél.


Természetesen semmit nem lehet tudni, hogy ki és miért gyújtotta fel a székesegyházat, mindenesetre tény: Franciaországban drámaian megnőtt a katedrálisok, a keresztény kultúra templomai elleni rombolások, gyújtogatások.

Nantes egyébként a baloldal egyik franciaországi bástyája, Francois Hollande első miniszterelnökének éppen Nantes polgármesterét (Jean-Marc Ayrault-t) választotta, amikor erős baloldali szövetségest keresett, még 2012-ben. Néhány hete pedig újraválasztották Johanna Rolland-t, aki az egyik leginkább migránsbarát polgármester. A fiatal baloldali politikusnő hónapokig nem volt hajlandó tenni semmit, amikor több mint ezer bevándorló egyszerűen elárasztotta Nantes főterét, és sátrakat vertek, odaköltöztek. Később aztán a város szerzett (vett) nekik lakásokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések