A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszország: korlátozó intézkedésekre számíthatnak a turisták. A nyilvános ölelkezésért és csókolozásért is bírság jár

Nemrégiben Olaszország még a koronavírus-járvány fő gócpontjának számított Európában, júniustól azonban fokozatosan újranyitotta határai a világ előtt és a három hónapnyi szigorú járványügyi óvintézkedéseken is lazított.

Mivel Olaszország felkerült a biztonságos országok listájára, ezért a szlovákiai turisták számára is megnyílt a kapu az olasz tengerhez, hegyekhez és történelmi műemlékekhez.

Koronavírusteszt nem kell, a szájmaszk viszont kötelező

Az olasz határon szabadon lehet közlekedni. A határ átlépésekor nem kell karanténba vonulni és negatív koronavírus-tesztet sem kell felmutatni.

Az országon belüli utazás nincs korlátozva, viszont az egyes régiókban különbözhetnek a szabályok és a feltételek, a legszigorúbb szabályokra pedig az ország északi részén lehet számítani.

A turistáknak inkább azokra a szigorú korlátozásokra kell felkészülniük, amelyek Olaszország-szerte érvényesek.

A nyilvános helyeken legalább egyméteres távolságot kell betartani, ami a strandokra, az éttermekre és a tömegközlekedési eszközökre is vonatkozik.

A belső helyiségekben szájmaszkot kell viselni, kint pedig abban az esetben kell feltenni a maszkot, ha nem lehet betartani az előírt távolságot. Például Lombardiában mindig és mindenhol szájmaszkot kell hordani.

A taxiban szintén kötelező a szájmaszk viselete, ezenkívül az autóban maximum két személy utazhat, de ők sem foglalhatnak helyet a sofőr mellett. A motor és az elektromos roller használata két személy számára nem engedélyezett.

A tömegközlekedésen továbbra is szájmaszkot kell viselni és be kell tartani a kijelölt ülésrendet.

Személyes adatokat is kérhetnek

Az üzletekben, az éttermekben, a fizetős strandokon és a hotelekben is kérhetnek személyes adatokat a turistáktól, amelyeket aztán 30 napon keresztül megőriznek. Ezenkívül mindennapos dolognak számít a testhőmérséklet mérése, elsősorban az üzletekben és a galériákban.

A korlátozások a strandokra is érvényesek, ahol kevesebb nyugágyat és napernyőt helyeztek el az előírt távolság betartásához.

Arra a személyre, aki nem tartja be az előírásokat, 400-tól 3 000 euróig róhatnak ki büntetést. A bírságot a helyszínen, készpénzben kell kifizetni. A bíráság többek között a nyilvános csókolózásra és ölelkezésre is vonatkozik.

Újonnan az Olaszországba repülővel utazó turistáknak nem szabad a gépre kézipoggyászt felvinniük, ugyanis az ülések felett elhelyezett poggyásztartó használatát a koronavírus miatt megszüntették.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések