A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kásler Miklós: az elődök szellemiségét viszik tovább a díjazottak

Semmelweis Ignác érdemei mellett az igazságról beszélt Semmelweis-napi köszöntőjében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, majd elismeréseket adott át Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral együtt.

Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz – mondta köszöntőjében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban. Szavai szerint Semmelweis Ignác a több ezer éves orvoslás legszebb hagyományait vitte tovább, az életet tartotta a legfontosabb dolognak, és az élet megmentése érdekében kockáztatta egészségét, életét, és a kortársak reakciói ellenére is kiállt a tudomány igazsága, szabadsága mellett. “Ő tudta azt, amit Morus Tamás hirdetett, hogy

az igazság akkor is igazság, ha egyetlen ember mondja, és akkor is igazság, ha senki sem mondja”
– fogalmazott a miniszter az MTI tudósítása szerint. A tárcavezető szerint tragikus hőssé teszi Semmelweis Ignácot, hogy nem láthatta módszerének alkalmazását életében, és halálát az a betegség okozta, amit ő ismert fel.

A miniszter méltatta Batthyány-Strattmann Lászlót is, aki mélyen hívő emberként megértette a másik szenvedését, a segíteni vágyás és a szolidaritás munkált benne, és gazdag arisztokrataként ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A Semmelweis-nap alkalmából Kásler Miklós

Semmelweis-díjat adott át Lippai Józsefnek, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. sz. belgyógyászati kardiológiai osztály osztályvezető főorvosának.

Batthyány-Strattmann László-díjban tizenegyen részesültek, és tizenkilencen kaptak miniszteri elismerő oklevelet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések