A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült, fűszeres karalábéhasáb: isteni köret krumpli helyett

A kép kicsit megtévesztő, hisz nem sült krumpli, hanem fűszeres karalábéhasáb van rajta!

Ha a krumplit lecserélnéd valami kevésbé hizlaló zöldségre, a karalábé remek választás. Akár olajban, akár sütőben ropogósra sütheted. Ne lepődj meg, a karalábénak nagyobb a nedvességtartalma, mint a krumplinak, így a sütés közben jobban összeesik. Mártogatósokkal önmagában is finom, és köretnek is kiváló.

Hozzávalók:

3 db karalábé

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karalábékat pucold meg, majd vágd akkora hasábokra, mint a krumplit. Mosd meg, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban forrósítsd fel az olajat, és rakd bele a zöldségeket. Süsd körülbelül öt percig, majd amikor már pirosak, vedd ki az olajból, és jól csepegtesd le papíron. Még forrón sózd, borsozd meg. Só helyett fokhagymás fűszersót is használhatsz.

Ha igazán diétásan készítenéd, sütőben süsd meg a karalábét. Rakd tepsibe, locsold meg kevés olajjal, szórd meg ízlés szerint a fűszerekkel, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések