A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Majdnem 20 százalékkal csökkent a GDP Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban

12,1 százalékkal csökkent a GDP (bruttó hazai termék) az eurózónában az előző negyedévhez viszonyítva, 2019 azonos időszakához képest pedig 15 százalékkal - hozta nyilvánosságra pénteken a 2020 második negyedévére vonatkozó gazdasági adatokat az EU statisztikai hivatala.

A GAZDASÁGI VISSZAESÉS SPANYOLORSZÁGBAN KÜLÖNÖSEN DRÁMAI VOLT: 18,5 SZÁZALÉKKAL ZSUGORODOTT A GDP AZ ÉV ELSŐ NEGYEDÉVÉHEZ KÉPEST, 2019 AZONOS IDŐSZAKÁHOZ VISZONYÍTVA PEDIG 22,1 SZÁZALÉKOS A VISSZAESÉS.

Franciaországban és Olaszországban is jelentősen csökkent a GDP:  az előző három hónaphoz képest 13,8, illetve 12,4 százalékkal esett vissza a gazdasági teljesítmény, az előző év második negyedévéhez képest pedig 19 és 17,3 százalékkal.

Németországban és Ausztriában az eurózóna átlagánál némileg jobb a helyzet: a GDP az év első negyedévhez viszonyítva 10,1 és 10,7 százalékkal, míg a tavalyi adatokkal összevetve 11,7 és 13,3 százalékkal zsugorodott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések