A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Külön himnusza lesz a megújult Magyar Kupának

A 2020/2021-es szezontól kezdve, öt éven keresztül a Mol lesz a megreformált Magyar Kupa névadója, írja az MLSZ honlapja.

AZ 1909-BEN INDULT KUPASOROZAT AZ ŐSZTŐL ÚJ ARCULATOT IS KAP, ÉS A PÁRHARCOK MOSTANTÓL EGY MÉRKŐZÉSESEN DŐLNEK EL.

A döntőt 2021 tavaszán rendezik az ország legnagyobb stadionjában, az új Puskás Arénában, és a a kupagyőztes képviselheti Magyarországot az Európa Ligában.

A 111 éve alapított Magyar Kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő európai nemzeti kupasorozat. A legnagyobb futballnemzetek közül is csak Nagy-Britannia (1871) és Spanyolország (1902) előzi meg. A Magyar Kupa már az indulása évében is népszerű versenysorozat volt, a kiírásra 28 csapat jelentkezett, korábban soha egyetlen trófeáért sem indult ennyi csapat.

A Magyar Kupát a Ferencváros 23-szor nyerte meg, ezzel rekorder. Az előző kiírás győztese a Budapest Honvéd lett, a kispesti csapatnak ez volt a nyolcadik kupagyőzelme, a Mezőkövesd elleni mérkőzés pedig az első Magyar Kupa-döntő volt az új Puskás Arénában.

Az MLSZ közleménye szerint a szurkolók az ország minden részén találkozni fognak a sorozat új arculati elemeivel, a mérkőzések előtt az új Magyar Kupa-himnusz fog szólni, az interneten pedig egy, csak a kupával foglalkozó honlapról értesülhetnek majd a legfrissebb hírekről, érdekességekről.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködést így kommentálta:

A magyar sportélet mindig is kiemelt figyelmet élvezett a részünkről. Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a Mol-t, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. A Mol a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve a profi sportolók támogatásán át a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a magyar sportélet minden mozzanatában jelen van. Ezért is lépünk most újabb együttműködésre az MLSZ-szel, új lendületet adva a Magyar Kupának.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések